ΕΠΙΛΟΓΗ ΓΛΩΣΣΑΣ

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ

Παράταση μειωμένου κόστους εγγραφής: εως 7.4.2024
Υποβολή Εργασιών: εως 18.2.2024
Ενημέρωση Αποδοχής Εργασιών: 15.3.2024

POSTER

Πατήστε εδώ για να κατεβάσετε το Poster του συνεδρίου

ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ

Θα χορηγηθούν 17 μόρια Συνεχιζόμενης Επαγγελματικής Επιμόρφωσης από την Επιτροπή Συνεχιζόμενης Επαγγελματικής Επιμόρφωσης (Ε.Σ.Ε.Ε) Κύπρου

Περίληψη:
Ο αφηγηματικός λόγος αποτελεί πλούσια πηγή πληροφοριών που μπορεί να αξιοποιήσει ο λογοθεραπευτής για να περιγράψει τις γλωσσικές δεξιότητες ενός παιδιού και την ικανότητα του να δομεί περιεκτικά και δομημένα αφηγήματα. Επίσης, το αφήγημα αποτελεί ένα δυναμικό εργαλείο στην παρέμβαση όπου χρησιμοποιώντας το ο/η λογοθεραπευτής/λογοθεραπευτρια μπορεί να διδάξει τη γραμματική της ιστορίας, τη σύνθετη γλώσσα, το λεξιλόγιο, την εξαγωγή συμπερασμάτων και την κοινωνική πραγματολογία. Η αφήγηση, ως ενεργό συστατικό παρέμβασης, προάγει την κατανόηση και την παραγωγή σύνθετης γλώσσας.


Μαθησιακά Αποτελεσματα:

Στόχος αυτού του εργαστηρίου είναι να αναδείξει τη σημασία του αφηγήματος, στη βάση της διεθνούς βιβλιογραφίας, ως εργαλείο αξιολόγησης και ως εργαλείο παρέμβασης και να εφοδιάσει τους συμμετέχοντες με γνώσεις που αφορούν τα πιο πάνω. Πιο συγκεκριμένα, οι μαθησιακοί στόχοι θα είναι συμμετέχοντες:
1. Να συζητούν την αξία του αφηγήματος ως μέσω αξιολόγησης αλλά και παρέμβασης
2. Να αναλύουν παιδικά αφηγήματα
3. Να γνωρίζουν τα συστατικά της αφηγηματικής παρέμβασης
4. Να εφαρμόζουν αφηγηματική παρέμβαση

Συντομο βιογραφικό:

Η Δρ Έλενα Θεοδώρου είναι Επίκουρη Καθηγήτρια Λογοθεραπείας στο Τμήμα Επιστημών Αποκατάστασης του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου. Είναι κάτοχος πτυχίου Λογοθεραπείας από το Ανώτατο Τεχνολογικό Ίδρυμα Πατρών, μεταπτυχιακού τίτλου MSc in Language and Communication Impairment in Children από το Πανεπιστήμιο του Sheffield και διδακτορικού τίτλου (PhD) στη Γλωσσολογία από το Πανεπιστήμιο Κύπρου. Η τρέχουσα ερευνητική της δραστηριότητα, η οποία αναπτύσσεται στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του Ερευνητικού Εργαστηρίου ΕΠΙ.ΛΟ.Γο, επικεντρώνεται στον εντοπισμό και στη διάγνωση παιδιών με Αναπτυξιακή Γλωσσική Διαταραχή και τη χαρτογράφηση των γλωσσικών τους ικανοτήτων με απώτερο σκοπό την πιο αποτελεσματική παρέμβαση στο δι-διαλεκτικό περιβάλλον της Κύπρου. Ασχολείται, επίσης, με τη διερεύνηση των παρεχόμενων υπηρεσιών λογοθεραπείας σε παιδιά με Αναπτυξιακή Γλωσσική Διαταραχή και σε παιδιά με χωρίς ή με πολύ περιορισμένο επικοινωνιακό λόγο. Επιπλέον, ασχολείται με τη διερεύνηση εργαλείων εντοπισμού της Διαταραχής Αυτιστικού Φάσματος στον Κυπριακό πληθυσμό και την περιγραφή των γλωσσικών χαρακτηριστικών των παιδιών αυτών. Είναι επίσης μέλος της ερευνητικής ομάδας Global Tales Project η οποία μελετά τις δεξιότητες αφήγησης προσωπικών ιστοριών των παιδιών. Είναι εγγεγραμμένο μέλος του Συλλόγου Λογοπαθολόγων Κύπρου. Διατελεί πρόεδρος του Συμβουλίου Εγγραφής Λογοπαθολόγων Κύπρου. Είναι ενεργό μέλος εργασίας στην Επιτροπή για τον Παιδική Γλώσσα του International Association of Communication Sciences and Disorders (IALP).

ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΤΗΣ


Πανεπιστήμιο Μακεδονίας Δ.Δ.Π.Μ.Σ. στις Επιστήμες των Διαταραχών της επικοινωνίας

ΠΡΟΣΚΕΚΛΗΜΕΝΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ


Σύλλογος Εγγεγραμμένων Λογοπαθολόγων, Κύπρου

 
 

ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ

Πανελλήνιος Σύλλογος Λογοπεδικών - Λογοθεραπευτών

Ελ. Βενιζέλου 50 (και Σαρανταπόρου)
Τ.Κ. 155 61, Χολαργός, Αθήνα
Τ: 210.77.79.901 / F: 210.77.79.922
info@logopedists.gr / www.logopedists.gr

 

VOYAGER ΤRAVEL & CONGRESS


ΓΡΑΦΕΙΟ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ

VOYAGER ΤRAVEL AND CONGRESS
Βασ. Ηρακλείου 26, 54624, Θεσσαλονίκη
Τ: +30 2310 250401 F: +30 2310 250418
E-mail: congress-secretary@voyagertravel.gr
www.voyagertravel.gr